Online leren met “klassikale” elementen

Veel trainingen en cursussen worden klassikaal gegeven. Een goede manier om onder begeleiding van een docent interactief met een groep mensen te leren met als bonus vaak een lekkere lunch. Door de komst van Corona zijn er nieuwe vormen ontstaan om toch kennis te kunnen delen als dat klassikaal niet kan of niet wenselijk is. Een voorbeeld hiervan is dat de cursisten elk op een eigen locatie achter een pc, laptop of tablet zitten. Op een andere locatie is een docent die voor een camera de training geeft. Ze doen dezelfde training, maar dan op afstand. Een ander voorbeeld is een docent die een training opneemt die de cursisten kunnen kijken op een willekeurig moment.

 

Hoe werkt een online training?

Wij hebben ervoor gekozen om een volledige online training te maken. Een training die je kunt volgen waar je wil, hoelaat je wil en waarbij je je eigen tempo kunt kiezen. En ook nog eens een stuk goedkoper. Tegelijkertijd realiseren wij ons dat dat een aantal vragen oproept:

- is er wel interactie mogelijk?

- hoe kan ik dan netwerken?

- van casussen leer je veel, zijn die er?

- in een training kan ik een vraag stellen, hoe werkt dat nu?

- zijn er voordelen aan online leren?

 

Interactie maakt leren leuker. Juist door met anderen in gesprek te komen die dezelfde training volgen, kun je informatie uitwisselen, met elkaar discussiëren en leren. Om dit te creëren hebben wij een forum gemaakt per training. Ieder bericht op het forum wordt automatisch naar iedereen gestuurd. Zo blijf je op de hoogte en kun je reageren wanneer jij wil!

 

Het met elkaar in gesprek gaan naar aanleiding van een gezamenlijke interesse, zorgt regelmatig ook dat je met elkaar over andere onderwerpen in gesprek komt. Met name de pauzes van een klassikale training worden benut om te netwerken. Ook dit is mogelijk binnen het forum. Je wisselt gemakkelijk contactgegevens uit zodat je je netwerk vergroot en 1 op 1 in gesprek kunt gaan.

 

Wij vinden het belangrijk dat je voldoende theoretische basiskennis tot je neemt, maar minstens even belangrijk is het toepassen van de geleerde kennis in de praktijk. In elke module van de training zit dus een onderdeel casuïstiek. Daarin pas je het geleerde toe in een steeds wisselende casus waarover vragen worden gesteld. Ook in het soort vragen zit afwisseling, van meerkeuze, tot stellingen, tot sleepvragen. De training wordt afgesloten met een eindcasus waarin al het geleerde in de praktijk wordt gebracht in een casus die zich stapje voor stapje ontvouwd en waarin jij kunt ontdekken wat je al goed weet en waar je het wellicht goed is om een bepaalde module opnieuw te volgen.

 

In een training steek je eenvoudig je hand op als je het even niet begrijpt of een vervolgvraag hebt. Op het moment dat je in het weekend bezig bent met de training, kan dit lastig lijken. Maar ook daarin voorziet het forum, jouw vraag wordt gelijk doorgestuurd naar de vakspecialisten en zij proberen zo snel mogelijk een antwoord te geven op de vraag. Op werkdagen is dit vaak al binnen 24 uur.

 

Naast dat deze vorm het in tijden van Corona toch mogelijk maakt om te leren, zijn er nog andere voordelen. Je leert in kleine stappen en bent een langere periode bezig met 1 onderwerp, daardoor vergroot je gemakkelijker je kennis en onthoud je het beter. Ook is er tussen de modules door meer tijd om te reflecteren en dingen op te zoeken. Doordat je zelf kunt kiezen wanneer je leert en wanneer je stopt, kun jezelf de effectiviteit beïnvloeden. Ga je naar een cursus en heb je net die dag hoofdpijn, dan steek je die dag waarschijnlijk een stuk minder op.

 

Demo voor de Online Training Wet Bibob

 

Past online leren bij mij? Probeer gratis een module uit!

Zoals je ziet is er online ook heel veel mogelijk! Je kunt op afstand en Corona-proof leren, jezelf ontwikkelen, relatief lage kosten en tegelijkertijd zijn de voordelen van klassikaal leren in onze opzet ook grotendeels verwerkt. Op die lekkere lunch na, die je nu zelf moet maken 😉. Vraag je je nog af of online leren iets voor jou is? Volg dan gratis een module van onze training Wet Bibob zodat je dat zelf kunt ervaren!

Laat een reactie achter